Výběrová káva Nikaragua LAS DELICIAS z pražírny Goat Story je charakteristická tóny citronové trávy, ananasu a klementinek.
Tato káva pochází z farmy Las Delicias, jedné z farem patřící rodině Mierisch. Producentka Eleane pracuje v rodinném podniku po celá desetiletí, ale nikdy nevlastnila vlastní farmu - dokud před několika lety nezískala Las Delicias pro sebe. Las Delicias se nachází v oblasti Jinotega v průměrné nadmořské výšce 1450 metrů nad mořem, což je pro Nikaraguu považováno za velmi vysokou nadmořskou výšku. Farma má rozlohu asi 13 hektarů a celá je osázena kávou. Eleane pracuje s velkým respektem k přírodě. Na farmě se pěstuje odrůda Jáva, která se kupuje v Bolívii. Rodina Mierischových je velmi aktivní v sociálních projektech kolem farem. Na svých farmách mají i kuchyňský tým na plný úvazek, který připravuje snídani a oběd. Rovněž vybudovali centra péče o děti a školy pro děti, jejichž rodiče pracují na farmách. Farma je také domovem velmi speciální odrůdy Javanica. Je to vlastně hra se slovy. JAVA (etiopská odrůda) a NICA (protože se pěstuje v Nikaragui). Tato speciální odrůda se na farmu Las Delicias dostala shodou okolností. Nyní tato káva dělá tuto farmu ještě výjimečnější.
Káva byla zpracovaná speciální fermentací při nízké teplotě. Káva fermentuje bez kyslíku při nízkých teplotách při 6 – 8 stupňů Celsia. Touto speciální anaerobní fermentací vzniká velmi chutná káva se zvýšenou kyselostí a jemnou sladkostí.
- Nadmořská výška: 1.260 - 1.400 m.n.m.
- Proces zpracování: Naturální fermentace při nízké teplotě