Vyvážená mikrosměs NUEAVA SEGOVIA pochází z pěti rodinných statků Reného a René Paguagových v horách severní Nikaraguy. Zrna se z těchto farem dostala do nizozemské pražírny Good Beans, která zrna upražila. Díky tomu si vy můžete vychutnat zatraceně dobrou kávu s charakteristickými tóny mléčné čokolády, černého rybízu a karamelu.
250g velmi očekávaného druhého vydání F*$king Strong Coffee - pochází eticky z Nikaraguy a bylo pečlivě praženo v Amsterdamu. Toto vydání je krásně vyváženou „mikrosměsí“ od malé sítě pěstitelů v severní provincii Nueva Segovia. Vyšší nadmořské výšky poskytují prostředí přátelské ke kávě, klima bývá chladnější s méně přímým slunečním zářením a dostatkem vlhkosti. To způsobí, že kávové ovoce pomalu zraje, což umožňuje více času na rozvoj hloubky, stejně jako mnoho dalších žádoucích vlastností, které hledáme u jemných výběrových káv.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma. Bohužel ale není příliš šetrná k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje velké množství vody a s odpadní vodou se do prostředí uvolňuje i mnoho nežádoucích látek.
- Nadmořská výška: 600 - 1.700 m n. m.