Nikaragua PERALTA - SQUID

od Roastopus

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Roastopus
Země původu
Nikaragua výběrová káva Nikaragua
Region
Nueva Segovia
Odrůda
Yellow Catuai
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Kakao, Borůvky, Třešně
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Espresso, Moka konvička

Toto moderní espresso vás zvedne ze židle! Šťavnatá chuť borůvek a třešní na jazyku vytváří hravou symfonii, které jsou doplněny podtóny kakaa. Dohromady tvoří komplexní a uspokojivý šálek pro opravdové požitkáře.

Historie pěstování kávy Peralta Family sahá až do počátku 20. století. Bratři Julio a Octavio se zaměřili na vývoj unikátních speciálních přípravků. Je nám ctí, že známe Peralty již několik let a vždy jsme obdivovali přístup a hodnoty, které do svého provozu vnesli. Jsme potěšeni, že můžeme jejich mikroloty a speciální přípravky přivézt do Evropy. Od jediného pozemku, separace jednotlivých odrůd až po pečlivě kontrolované prodloužené fermentace, rodina Peralta se i nadále umisťuje v popředí inovací speciálních káv.

Farma El Bosque se nachází v San Fernando, v regionu Nueva Segovia v Nikaragui, poblíž hranic s Hondurasem. Farma je zasazena do svěžích hustých lesů a zvlněných kopců, díky čemuž je tato země prvotřídní v pěstování kávy. Nikaragua má dlouhou historii s kávou, ale během posledních několika let se stala stále známější díky špičkové kávě díky vlivu výrobců jako je Julio a Octavio.

Tato šarže je zpracována naturálním procesem s rozšířenou anaerobní fermentací. Nejprve se zralé třešně vytřídí a umyjí. Poté se vloží do vzduchotěsných 450l tanků, kde fermentují až 72 hodin v anaerobním prostředí. Pro snížení teploty na přibližně 15°C jsou třešně umístěny do naplněných fermentačních bazénů, aby se zpomalila fermentace a zabránilo se zkažení nebo riziku vzniku skvrn po dobu až 72 hodin. Po ukončení fermentace jsou třešně vyjmuty z tanků a přepraveny do suchého mlýna k sušení, které může trvat až 30 dní. Zpočátku se třešně rozprostírají v jedné vrstvě po dobu tří dnů. Jakmile se odstraní přebytečná voda a třešně začnou schnout, umístí se na krytá sušící lůžka na zbytek doby sušení. Třešně se třikrát denně ručně přemísťují, aby mohly rovnoměrně oschnout a zabránilo se plísni či nadměrnému kvašení.

  • Nadmořská výška: 1250 - 1560 m n. m.
  • Producent: Peralta Family

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice