Toto moderní espresso vás zvedne ze židle! Šťavnatá chuť borůvek a třešní na jazyku vytváří hravou symfonii, které jsou doplněny podtóny kakaa. Dohromady tvoří komplexní a uspokojivý šálek pro opravdové požitkáře.
Historie pěstování kávy Peralta Family sahá až do počátku 20. století. Bratři Julio a Octavio se zaměřili na vývoj unikátních speciálních přípravků. Je nám ctí, že známe Peralty již několik let a vždy jsme obdivovali přístup a hodnoty, které do svého provozu vnesli. Jsme potěšeni, že můžeme jejich mikroloty a speciální přípravky přivézt do Evropy. Od jediného pozemku, separace jednotlivých odrůd až po pečlivě kontrolované prodloužené fermentace, rodina Peralta se i nadále umisťuje v popředí inovací speciálních káv.
Farma El Bosque se nachází v San Fernando, v regionu Nueva Segovia v Nikaragui, poblíž hranic s Hondurasem. Farma je zasazena do svěžích hustých lesů a zvlněných kopců, díky čemuž je tato země prvotřídní v pěstování kávy. Nikaragua má dlouhou historii s kávou, ale během posledních několika let se stala stále známější díky špičkové kávě díky vlivu výrobců jako je Julio a Octavio.
Tato šarže je zpracována naturálním procesem s rozšířenou anaerobní fermentací. Nejprve se zralé třešně vytřídí a umyjí. Poté se vloží do vzduchotěsných 450l tanků, kde fermentují až 72 hodin v anaerobním prostředí. Pro snížení teploty na přibližně 15°C jsou třešně umístěny do naplněných fermentačních bazénů, aby se zpomalila fermentace a zabránilo se zkažení nebo riziku vzniku skvrn po dobu až 72 hodin. Po ukončení fermentace jsou třešně vyjmuty z tanků a přepraveny do suchého mlýna k sušení, které může trvat až 30 dní. Zpočátku se třešně rozprostírají v jedné vrstvě po dobu tří dnů. Jakmile se odstraní přebytečná voda a třešně začnou schnout, umístí se na krytá sušící lůžka na zbytek doby sušení. Třešně se třikrát denně ručně přemísťují, aby mohly rovnoměrně oschnout a zabránilo se plísni či nadměrnému kvašení.
- Nadmořská výška: 1250 - 1560 m n. m.
- Producent: Peralta Family