Šumperk, přezdívaný „Brána Jeseníků“, je nejen základnou pro milovníky turistiky a zimních sportů, ale především domovem rodinné pražírny Pikola. Je velkým hráčem na lokálním kávovém poli a snaží se vždycky potěšit jak kávové profesionály, tak i nadšence do výběrovky z řad běžných pijáků. Nikaragua RODRIGO VILCHEZ je upražená na espresso. Profil kávy je příjemně harmonický, s nádechem pomerančů, čokolády a jemnou aciditou šípků.
Sedmihektarová farma Finca La Ilusion si své jméno rozhodně zaslouží. Farma se nachází na horském hřebeni ve výšce 1750 až 1900 metrů nad mořem, což z ní činí nejvýše položenou farmu v celé Nikaragui. Dostat se sem je docela náročné; hrozí, že zde uvíznou i nákladní auta s pohonem 4×4. Po úbočí se táhne starý prales, farma se halí do mraků a zdejší scenérie jsou zkrátka jako ze snu. Díky hornatému terénu, velkolepým vodopádům, hustě zalesněným oblastem, horkým pramenům a zeleným kávovým plantážím se tento region začíná prosazovat jako ekoturistická destinace.
Zrna jsou zpracována promytou metodou. Jen plně zralé kávové třešně jsou nejprve ručně sklízeny, pak projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Následuje fermentace po dobu 24–36 hodin a poté přijde řada na sušení na afrických postelích pod mikrotunely. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny. Tato káva je navíc příkladem udržitelné produkce, kde je důraz kladen nejen na kvalitu, ale i na podporu místní komunity.