Výběrová káva Nikaragua SEAHORSE z maďarské pražírny Roastopus je charakteristická tóny třešní, vlašských ořechů a černého čaje.
Kleymer Jose Ortez Agurcia vlastní farmu Koa a pracuje se svým otcem Jose Angel Ortezem, který je hlavním správcem farmy. Rodina Ortezů pěstuje odrůdy Caturra, Maracaturra, Catuaí Amarillo a Villalobo a pro zpracování zrn se používají různé postupy: promyté, honey a naturální. Farma existuje od roku 2001 a Kleymer ji koupil v roce 2016, rodina tvrdě pracovala, aby mohla pěstovat výběrovou kávu. V roce 2020 se hodně z farmy umístilo na 13. místě v "Cup Of Excellence". Cafetos de Segovia je sušicí mlýn nacházející se v Ocotalu a obklopený kávovými plantáží, což producentům usnadňuje doručení zrn ve stejný den, kdy jej sklízejí a zpracovávají.
Farma se nachází na hranici Hondurasu a Nikaraguy v Nubarrones, Nueva Segovia Nikaragua, malém městě známém pro různé kávové farmy a je zcela obklopena lesem. Kombinace nadmořské výšky, teploty a prostoru umožňuje poskytnout klientele kávy nejvyšší kvality.
Jakmile jsou třešně sklizeny, zrna jsou zbavená dužiny na farmě a odvezeny ještě s pergamen do Cafetos de Segovia kde se promyjí a očistí se od pergamenu. Sušení obvykle začíná na terase, ve stínu 5-6 dní a poté na slunci. Všechny terasy jsou pokryty černou sítí, takže káva není položena přímo na podlahu. Zrna jsou obrácená každé 3-4 hodiny.
- Nadmořská výška: 1.300-1.700 m.n.m.
- Farma: Koa
- Producent: Kleymer Jose Ortez Agurcia