Tato káva od pražírny One Eleven je určena pro všechny, kteří ve svém espressu hledají plné chutě bez výrazné acidity. Tato plně promytá kávička z Nikaragui ve svém šálku nabízí aroma mléčné čokolády společně s ovocou chutí jablek a sladkostí po hnědém cukru. Nechte se i vy unést na vlně sladkých chutí prostřednictvím každého hltu.
Nikaragua sice není nejznámějším producentem středoamerické kávy, ale má velký potenciál. Země je známá jako země "los lagos y los volcanes" (jezer a sopek) a má mnoho vhodných míst pro pěstování výběrové kávy, o kterých málokdo slyšel nebo je poznal. Mnoho producentů v zemi experimentuje s novými odrůdami a metodami zpracování, což z ní činí speciální originál, který je třeba sledovat. Mnoho producentů kávy v Nikaragui je dnes podporováno družstvy, jako je třeba PRODECOOP, která poskytují širokou škálu služeb, podpor a příležitostí. Společnost PRODECOOP slouží pěstitelům kávy v regionech Esteli, Madriz a Nueva Segovia od roku 1993 a je schopna prodávat kávu specializovaným pražírnám po celém světě a získávat pro své členy lepší ceny. Kromě zastoupení na trhu družstvo podporuje své členy také různými projekty, včetně darování kávovníků, poskytování školení a nových technologií.
Promytá metoda se používá při zpracování třešní kávových bobů. Nejprve se třešně projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývá zelené zrníčko s pozůstatky dužiny. Poté se zrna fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1250 m n. m.