Norští profi pražiči nám poskytli výraznou kávu přinášející péči a inovaci v každém zrnku. Zrnka zrála na jedinečné panamské půdě pod dohledem rodinky José a Bibiany Luttrellů a jejich skvělého týmu. Z tohoto pokusu vzešla sladce ovocná káva evokující kořeněnou skořici, svěží pomeranč a marakuju. Tahle zrnka v sobě zkrátka skrývají vše, co od panamské kávy všichni kávoví nadšenci očekávají. Vychutnejte si ji i vy!
Kávová zrnka odrůdy Catuai si vyšlápla 1550 metrů nad moře v kávovém regionu Panamy Hacienda Caňas Verdes. Tam jim příroda nachystala ideální podmínky pro zrání díky dlouholetým lesům a bujné harmonii místní fauny a flory prosperující na výživné vulkanické půdě. Během dne se plody kávovníků opalují na silném denním slunci, jež vymezuje pravidelně zahalující mlha při západech a úsvitech. Když nadejde čas, je káva pečlivě sklizena a následně zpracována experminetální kombinací naturální a aneerobní metody s fermentací.
V anaerobních nádobách stráví zrnka nejprve 120 dní, aby byla následně přemístěna na klasické vyvýšené africké postele, kde si před cestou na pražení odpočinou a projdou si sušením na zhruba 25 dní. Za svou vytříbenou chuť si toto kafčo vysloužilo skóre celkem 89 bodů v cuppingu a zcela jistě vám doma zajístí 100% začátek dne s kouskem panamské půdy v ranním šálku.
Doporučený recept:
- 20 g kávy
- 300 g vody
- Hrubost mletí odpovídá 28 kliknutí na mlýnku Comandante
- Extrakce 3 minuty