Výběrová káva Panama ABU VIENTIUM z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny skořice, marakuji a pomeranče.
Hacienda Cañas Verdes je dnes odrazem a výsledkem práce Josého a Bibiany Luttrellových. Od roku 2017 tato ctižádostivá práce vynakládá ambiciózní úsilí a jejich výsledky jsou celosvětově uznávané. Provoz v Abu Coffee je pojmenován k uctění památky José Guillerma Luttrella Tedmana, třetí generace výrobců kávy. „Abu“ (zkratka pro Abuelo, dědeček ve španělštině), jak mu říkali jeho vnoučata, představuje odkaz tohoto vizionářského a vášnivého milovníka špičkové kávy, aby jej uchoval pro příští generace.
Kávovníky se pěstují na svazích národního parku Volcán Barú, které jsou úrodné, dobře odvodněné s půdou vulkanického původu. Kávy se pěstují v oblasti Cañas Verdes, Boquete, ve vlhkém a deštivém mikroklimatu typickém pro tropický prales. Sezóna sklizně nastává během ledna a března, kdy se všechny kávové třešně ručně sbírají a připravují se pro speciální fermentační receptury.
Zkratka NADX je naturálně zpracovaná káva s anaerobní suchou fermentací po dobu 120 hodin. Poté se kávové třešně suší na afrických vyvýšených záhonech po dobu přibližně 25 dnů.
- Nadmořská výška: 1.550 m.n.m.
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)