Výběrová káva Panama AGATSBY GEISHA CCX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny broskví, hrušky, liči, prosecca a růží.
Agnieszka ji díky své práci s kávou nazvala "Káva podle Velkého Gatsbyho". Napadlo nás, že "káva podle Gatsbyho" by byl vhodný název. A tak byla Aga/tsby byla na světě. Celá tato šarže je věnována Agnieszce. ( Agnieszka Rojewska - Vicemistryně světa, použila právě kávu "Aga/tsby" a vyhrála 1. místo na světové kávové soutěži Coffee In Good Spirits 2022 v Miláně v Itálii.
Agnieszka při tvorbě a prezentaci svého designového koktejlu simulovala silvestrovskou noc a názorně předvedla, jak lze nápoj připravit předem a dokončit pro více lidí současně. Chuťové odkazy na yuzu, limetku, broskev a kávovou příchuť Geisha byly hlavními chuťovými charakteristikami s příjemnou, perlivou strukturou - konečný výsledek hodný kávového šampaňského koktejlu, trojitého C, tedy morfému CCX hodného fermentačních vzorců a chuťových charakteristik.
Kávové třešně se ručně vybírají a čistí, aby se zajistilo, že do fáze fermentace vstupují pouze kompletní zralé kávové třešně. Pomocí speciálně vyvinutých kontejnerů, do kterých se všechny třešně umístí, zůstávají zapouzdřené po dobu 192 hodin a jsou neustále monitorovány, aby se zajistilo důsledné provedení hlavní fermentace. Třešně se později suší na slunci ve speciálním skleníku na afrických záhonech v nadmořské výšce 1 800 m n. m., dokud není dosaženo 11% vlhkosti. Kávové třešně se později vyloupou a uloží do vakuových pytlů, aby se snížilo vystavení působení volného vzduchu.
- Nadmořská výška: 1800 - 2200 m n. m.