Panama ALTIERI CATURRA NASDX - 100g

od Coffea Circulor

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Panama výběrová káva Panama
Region
Boquete
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Borůvky, Červené hrozno, Šípek, Třtinový cukr
Cuppingové skóre
89,25/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Panama CATURRA NASDX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny borůvek, červených hroznů, šípků a cukrové třtiny.

Na farmě Alto Lino, kde se pěstuje káva Caturra a kde se nachází mlýn na kávu a cupping room, je vysázeno celkem 12 hektarů krásných, zdravých stromů. Eugene Altieri přijel do Panamy z Francie, aby se stal občanem, založil rodinu a vytvořil dědictví. Stal se také součástí místní kultury, která mu přezdívá Pipim Estate. Sběr třešní probíhá ručně kvalifikovanou místní pracovní silou, která dbá na to, aby byly třešně zcela vyzrálé. Nasbíraná káva se odváží do mlýna, kde se v uzavřených plastových nádržích podrobuje anaerobní fermentaci. Nepřidává se žádná voda ani syntetické kvasinky. Později se káva pomalu suší na afrických postelích po dobu 21 dní. Po dosažení 11% vlhkosti jsou kávová zrna umístěna do skladu s kontrolovanou teplotou a vlhkostí, kde odpočívají. Tuto oceněnou kávu zařizují naši milí přátelé z rodiny Altieri a je významným účastníkem aukcí Best of Panama.

  • Zpracování: NASDX - naturální, anaerobní pomalá fermentace
  • Producent: Pipim Estate
  • Farmář: Eugene Altieri
  • Nadmořská výška: 1300 - 1350 m.n.m.

 

Doporučený recept pro Hario V60 - 01/02, Hario VCF-01/02 od Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody

 

  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (zkontrolujte, zda je filtrační vrstva rovná, zabraňte vzniku dutin a kráterů)
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (dbejte na to, aby při poslední nalévací fázi nezůstaly na stěně filtru žádné kávové zbytky)
  4. konec v 3:00

 

  • úprava hrubosti mletí: Cílová velikost 600-800 μm

Příklad: 28 otáček od nejjemnějšího nastavení na mlýnku Comandante. Pokud průtok končí po každé minutě, upravte nastavení mletí na jemnější, respektive na pomalejší průtok.

  • teplota vody: doporučujeme 93 - 95 °C

 

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice