Výběrová káva Panama ALTIERIA YUYI z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny borůvek, cedru, červených hroznů a třtinového cukru.
Farmy Altieri se nachází v nejlepších oblastech produkujících kávu na světě. Rostou zde oceněné kávy Typica, Caturra, Catuai a Geisha. Sběr se provádí ručně a kvalifikovanými lokálními pracovníky a zajišťuje, že kávové třešně jsou perfektně dozrálé. Třešně se pak odvezou do mlýna, kde se ponoří do vody, aby se roztřídily. Poté jsou umístěny na africké postele, které jsou na přímém sluníčku po dobu asi 21 dnů. Po dosažení 11% vlhkosti jsou kávová zrna umístěna do skladu s kontrolovanou teplotou a vlhkostí.
Tuto oceněnou kávu připravili drazí přátelé Coffea Circulor, rodina Altieri, kteří jsou prominentními účastníky aukcí Best of Panama.
Při pražení se Ivica Cvetanovski (zakladatel Coffea Circulor) zaměřuje na karamelovou sladkost a ovocnou, tropickou kyselost, aby zvýraznil ty nejžádanější vlastnosti této kávy.
Doporučený recept pro Hario V60 - 01/02, Hario VCF-01/02 od Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- 20g kávy + 300g vody
- úprava hrubosti mletí: cílová velikost 600-800 μm
- Příklad: 28 otáček od nejjemnějšího nastavení na mlýnku Comandante. Pokud průtok končí po každé minutě, upravte nastavení mletí na jemnější, respektive na pomalejší průtok.
- teplota vody: doporučujeme 93 - 95 °C
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (zkontrolujte, zda je filtrační vrstva rovná, zabraňte vzniku dutin a kráterů)
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (dbejte na to, aby při poslední nalévací fázi nezůstaly na stěně filtru žádné kávové zbytky)
- konec v 3:00
-
- SCA Score: 89.50
- Producent: Mimas Estate
- Region: Callejón Seco, Boquete
- Nadmořská výška: 1 600 m n.m.
- Velikost lotu: 100 kg