Výběrová káva Panama APEX - 100g - Geisha 92b z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny ostružin, skořice, fíku, jahod, bergamotu, čaje Earl grey a medu.
Farma se nachází v Panamě, přesněji v oblasti Volcan v provincii Chiriqui. Plantáž se nachází v nadmořské výšce 1900 metrů a je to jedna z nejvzdálenějších kávových farem v Panamě. Tato oblast je ideální pro výrobu kávy: sopečná půda, vysoká nadmořská výška, dokonalá rovnováha mezi deštěm a tropickým sluncem umožňují oživit jedinečné kávové rostliny. Farma je plně napájena systémem solární energie a lidé, kteří na této farmě pracují, se zaměřují na ochranu ekologie pro další generace. Pěstování odrůdy Geisha je vážná věc a pracovníci jsou oddaní odborníci. Sklizeň je pečlivě sledována, káva je ručně sbírána, shromažďují se jen ty nejzralejší třešně. Na farmě se nepoužívají pesticidy ani toxiny. Producent Jamison věří, že kávovníky mají nejlepší prostředí pro pěstování, když jsou obklopeny místní flórou a faunou. Geisha se sklízí v obou oblastech údolí Boquete a Volcan a poté procházejí prvním tříděním. Následně jsou třešně rychle přepraveny na africká lůžka, kde jsou tříděny podruhé a většinou sušeny ve stínu až 20 dní. Tento pomalý proces sušení umožňuje kávovému zrnu absorbovat sladký a komplexní chuťový profil.
- Producent: Jamison Savage & Ivica Cvetanovski
- Oblast: Volcán, Chiriquí
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1950 m n.m.
- Odrůda: Geisha, Green Tip
- Aroma: Třešeň, čokoláda, bergamot
- Acidita: Ostružiny, granátové jablko
- Cuppingové scóre: 92
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)