Výběrová káva Panama CHOMBI geisha z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny manga, mléčné čokolády, žlutých švestek a jahod.
Odrůda geisha získává za svojí unikátní chuť v posledních letech řadu ocenění a právě to je jeden z důvodů proč je v kávovém světě velice žádaná. V Panamě se tyto oceňované kávy pěstují převážně na východním svahu sopky Baru, obklopené mlžnými lesy místního národního parku, v oblasti známé jako Callejón Seco. Tato oblast je bohatým zdrojem sopečné půdy, která je pro pěstování kávy více než vhodná. Káva zde roste ve stínu a po sběru je po dobu 21 dní sušená na "afrických postelích". Poté jsou kávové třešně umístěny do skladu, kde je bedlivě sledována a kontrolována teplota a vlhkost.
Made by Panama
Finished in Scandinavia
- Farmář: Finca Stal
- Oblast: Callejón Seco, Boquete
- Zpracování: naturální
- Nadmořská výška:1,750-1,800 m n.m.
- Odrůda: geisha
- Aroma: borůvky, jasmín, cukrová třtina
- Acidita: žluté švestky, borůvky, jahody
- Cuppingové scóre: 92,25
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
20g kávy + 300g vody
1. nálev 100g vody, nalévejte po dobu 20 sekund.
V čase 1:00 nálev dalších 100g vody, nalévejte po dobu 20 sekund.
V čase 2:00 nálev dalších 100g vody, nalévejte po dobu 20 sekund.
Konec filtrace by měl být v čase 3:00.
Úprava hrubosti je čistě na vás. Teplotu vody doporučujeme v rozmezí 93 - 95 °C.