Panama DEBORAH BOURBON

od Coffea Circulor

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Panama výběrová káva Panama
Region
Volcan
Odrůda
Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Borůvky, Jahody, Třešně, Vanilka
Cuppingové skóre
91,25/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Panama DEBORAH BOURBON z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny borůvek, třešní, jahod a vanilky.

Farma se nachází v Panamě, přesněji v oblasti Volcan, v provincií Chiriqui. Plantáž je jednou z nejvzdálenějších kávových farem v Panamě. Tato oblast je ideální pro produkci kávy: sopečná půda, vysoká nadmořská výška, dokonalá rovnováha mezi deštěm a tropickým sluncem umožňují oživit jedinečné kávovníky. Závazek společnosti Finca Deborah vůči životnímu prostředí je pozoruhodný: farma je plně poháněna solárním generačním systémem a lidé, kteří na této farmě pracují, se zaměřují na ochranu ekologie pro příští generace.

Kávové třešně schnou na 3 úrovňovém lůžkovém systému navrženém společností Jamison po dobu více jak 20 dnů. Každá úroveň má jinou expozici UV záření a teplotu. Třešně se přesouvají shora dolů a otáčejí se celý den, aby byla zajištěna konzistence během sušení. Tento způsob sušení kávy přináší sladkost, hluboké ovocné chutě a čistotu v šálku. Teploty, proudění vzduchu a neustálé otáčení káv jsou rozhodující pro rovnoměrné sušení káv. Optimální sušení trvá do doby kdy je vlhkost kolem 10,5 - 11%, poté jsou třešně umístěny do GrainPro obalů a skladovány po dobu až 90 dnů. Toto „reposo“ neboli odpočinek dává kávě příležitost vyrovnat vlhkost, zatímco káva nadále absorbuje přirozenou sladkost a ovocné chutě. Po „reposo“ jsou kávy tříděny podle hustoty, velikosti, tvaru a barvy. Nakonec je káva lehce vakuově zabalena a zabalena pro export.

  • Farmář: Jamison Savage
  • Nadmořská výška: 1950 m n. m.
  • Acidita: Třešně
  • Cuppingové scóre: 91,25

Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

  • 20g kávy + 300g vody
  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
  4. konec v 3:00
  • na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice