Výběrová káva Panama DRIMA ZEDE - Ninety plus z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny hořké čokolády, fíků a hřebíčku.
Drima Zede byla poprvé vytvořena společností Ninety Plus v Etiopii roku 2013. Ambicí bylo posunout chuťový profil tradičních kávových odrůd pomocí déle trvající fermentace. Tento proces se nyní používá v Panamě u odrůdy Caturra, s cílem vytvořit bohatý a smyslný šálek, který chutí připomíná červené víno. Ninety Plus Barú Estates jsou pojmenovaní po sopce Barú, v jejímž okolí je ta nejlepší panamská půda. Nacházejí se na úpatí sopečného kráteru, který vznikl během jedné z posledních erupcí. Základ kráteru je tvořen rovinou o 70 hektarech v nadmořské výšce 1 800 metrů. Okraje kráteru sahají dokonce až do výšky 2 300 metrů nad mořem a můžete se zde kochat úžasným a zároveň velice intimním pohledem na monumentální Barú. Ninety Plus Barú Estates přímo sousedí s národním parkem, který také nese stejné jméno, jako monumentální sopka.
- Farmář: Ninety Plus
- Oblast: Barú
- Zpracování: Temperature-Controlled fermentace
- Nadmořská výška: 1,600 - 1,700 m n.m.
- Odrůda: Cattura
- Cuppingové scóre: 92,25
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- 20g kávy + 300g vody
- 1. nálev 100g vody, nalévejte po dobu 20 sekund.
- V čase 1:00 nálev dalších 100g vody, nalévejte po dobu 20 sekund.
- V čase 2:00 nálev dalších 100g vody, nalévejte po dobu 20 sekund.
- Konec filtrace by měl být v čase 3:00.
- Úprava hrubosti je čistě na vás. Teplotu vody doporučujeme v rozmezí 93 - 95 °C.