Tato káva je jako skvělý herec v dramatu, který zvládne všechno – od komedie až po oscarový výkon! Panama Finca Hartmann Bourbon Sidra je káva s velkým "K". Při každém doušku vás pohltí její jemná sladkost a vyvážená acidita, doprovázená tóny ananasu a žlutého ovoce. Je to káva, která vás překvapí svou komplexností a zároveň roztančí vaše chuťové pohárky. Pokud máte rádi kávu, která si nechává prostor pro eleganci i trochu dobrodružství, tahle limitka od Doubleshotu vás zaručeně nezklame.
Farma Finca Hartmann se rozkládá v srdci regionu Santa Clara na panamsko-kostarické hranici. Farmu v roce 1940 založil prvorozený syn českého emigranta Aloise Strašila. Alois byl jedním z vůbec prvních osadníků západní Panamy a farmářů kávy v tomto regionu.
Tento lot byl zpracovaný suchým způsobem. Kávové třešně jsou sklizeny v maximálním stádiu zralosti a rozprostřeny na afrických postelích po dobu 4-8 dní (v závislosti na počasí, cílem je dostat se na 22% vlhkosti). Následně kávové třešně putují na cca týden do speciální místnosti, která je vybavena průmyslovým vysoušečem vzduchu. Zde se pomalu zbavují vlhkosti až na finálních 11,5%. Výhodou tohoto inovativního způsobu sušení třešní oproti klasickým sušičkám kávy je možnost sušení různých mikrolotů zároveň (jak promytých, tak naturalů), čistota a velmi jednoduchá kontrola prostředí. Tento způsob sušení používá čím dál víc producentů v Latinské Americe především pro své nejdražší kávy.