Výběrová káva Panama GENE z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny heřmánku, ostružin a medu.
Za touto kávou stojí Eugene Altieri, kdy jeho kávovou produkci můžeme datovat již na počátku 2. tisíciletí. V současné době Eugene také zapojil několik členů své rodiny do zpracování kávy a postprodukční práce.
Jeho farmy se nacházejí v regionu Boquete a jsou jednou z mezinárodně nejuznávanějších zemí ve světě pěstování kávy při hledání nejvyšší kvality. Farma Callejón Seco pěstuje odrůdy jako Typica, Catuai a Geisha. Bez ohledu na odrůdu, je pozornost věnovaná každé z nich velice do detailu. Farma se rozkládá na pozemku o rozloze 45 hektarů, které se nachází na svazích sopky Barú s působivou nadmořskou výškou v rozmezí 1 700 až 2 200 metrů nad mořem. Farma se nachází v národním parku, krásné přírodní chráněné oblasti, obklopená mlžným lesem, který dodává kávě její jedinečnou a zvláštní chuť.
Sběr a kolekce kávových třešní se provádí ručně, kdy sběrači vybírají pouze a jen zralé kávové třešně. Tento důkladný proces výběru zajišťuje, že právě zralá zrna jsou zárukou té nejlepší kvality. Káva byla zpracována promytou metodou, kdy byly třešně zbaveny dužiny a následně záplatují do konvenčního promytého fermentačního procesu.
Coffea Circulor tento lot získal v době Best of Panama 2020, kdy jim ho zprostředkoval právě jejich přítel Eugene P. Altieri s rodinou.
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)