Tuto kávu z Panamy si rozhodně nebudete chtít nechat ujít. Pražírna Kávoholik přináší anaerobně zpracovanou kávu na filtr, která nabízí neodolatelné chutě hořké čokolády, švestek a třešní.
Derar Ela ztělesňuje sílu zvláštního typu „přírodního“ zpracování, kdy jsou celé kávové třesně před sušením pečlivě fermentovány. Ninety Plus Barú Estates jsou pojmenovány po sopce Barú, kolem které je ta nejlepší panamská půda. Sídlí na úpatí sopečného kráteru, který vznikl během jedné z posledních erupcí. Základ kráteru je tvořen rovinou o 70 hektarech v nadmořské výšce 1 800 metrů. Okraje kráteru sahají dokonce až do výšky 2 300 metrů nad mořem a můžete se zde kochat úžasným a zároveň velice intimním pohledem na monumentální Barú. Ninety Plus Barú Estates přímo sousedí s národním parkem, který také nese stejné jméno, jako monumentální sopka.
Pravděpodobně nejslavnější a nejvíce žádaná botanická odrůda kávovníku v současné době. Geisha byla objevena v lesích regionu Abyssinia v jihozápadní Etiopii v roce 1931. Její skvostný chuťový charakter se však odhalil až na sklonku 20. stol. Daniel Peterson z panamské farmy Hacienda La Esmeralda, na kterou se odrůda poměrně záhadným způsobem dostala. Geishu do Panamy přivezl o několik let dříve známý farmář Don Pachi z Kostariky, ale až rodina Petersonů z ní dokázala vytěžit maximum po kvalitativní i finanční stránce.
- Nadmořská výška: 1200 – 1550 m n. m.