Výběrová káva Panama KOPI KAN z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny mléčné čokolády, rozinek a mandlí.
Ninety Plus, která je považována za jednu z nejznámějších farem na světě, sdílí svou ideologii produkce speciální kávy s producenty v Panamě od roku 2007 se silným zaměřením na ochranu životního prostředí. Ninety Plus se podílí na zalesňování 1000 hektarů v Panamě. V minulých letech kávy Ninety Plus vyhrály většinu kávových šampionátů na vysoké úrovni.
Farma je pojmenována po sopce Barú, ikonickém vrcholu, kolem kterého se soustředí všechny nejlepší panamské specializované kávové oblasti. Posledních sedm sopečných erupcí se odehrálo na západní straně sopky Barú, z čehož těžila káva na tomto západním svahu s vynikající půdou. Nachází se kolem sopečného kráteru, který je výsledkem jedné z těchto sedmi posledních erupcí. Základem kráteru je rovina o rozloze 70 hektarů v nadmořské výšce 1800 metrů, s okrajem kráteru vyčnívajícím až do nadmořské výšky 2300 metrů, což je vrchol s úplným a výhledem na monumentální Barú. Ninety Plus Barú Estates je přímo napojeno na národní park Volcán Barú o rozloze 15 000 hektarů.
- Nadmořská výška: 1.200 - 1.550 m.n.m.
- Cuppingové skóre: 90
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)