Panama ROLA NADX

od Coffea Circulor

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffea Circulor
Země původu
Panama výběrová káva Panama
Region
Panama - Callejón Seco
Odrůda
Catuai
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Banán, Cukrová třtina, Papája, Med
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Panama ROLA NADX z norské pražírny a výzkumné kávové laboratoře Coffea Circulor je charakteristická tóny banánu, medu, papáji a cukrové třtiny.

Farma je obklopená panenskými oblačnými lesy národního parku Baru v oblasti známé jako Callejón Seco. Tato oblast se skládá ze sopečné půdy, odvodněné na svahu sopečné hory, v nadmořské výšce, kde se sráží vítr z Tichého a Atlantického oceánu a vytváří mikroklimaty odlišné od zbytku země. Oblast je obklopena cedrovým lesem. Tento lot se skládá z odrůdy Catuai, která se nachází na kopci na jihovýchodní straně sopky Baru v nadmořské výšce 1750 metrů nad mořem. Farma je přímo vystavená slunci a její půda je vulkanická a úrodná. Sběr provádí ručně kvalifikovaní pracovníci, což zajišťuje, že třešně se sbírají jen ty zcela zralé. Shromážděná káva se přenese do mlýna, kde se vloží do uzavřených plastových nádrží, aby se podrobila anaerobní fermentaci.

Tyto třešně se uzavírají do vzduchotěsných sudů (s jednocestným ventilem pro odvod uvolňovaného oxidu uhličitého) bez vody nebo přidaných kvasnic. Fermentaci, tedy kvašení, jsou ponechány po dobu 5 dnů díky čemuž se v kávě rozvinou nezvyklé chuťové tóny. Navíc díky tomu vzniká i zajímavý odpadní produkt – kávový kvas, jelikož při anaerobní fermentaci vzniká i alkohol. Později se káva pomalu suší na afrických postelích po dobu 21 dnů. Po dosažení 11% vlhkosti jsou kávová zrna umístěna do skladu s řízenou teplotou a vlhkostí, aby byla připravena k exportu. Tuto oceněnou kávu připravuje rodina Altieri a jsou významným účastníkem aukcí Best of Panama.

  • Zpracování: NADX - naturální, anaerobní suchá fermentace
  • Farma/producent: Mimas Estate
  • Farmář: Rodina Altieri
  • Nadmořská výška: 1750 m n. m.

Doporučený recept pro Hario V60 - 01/02, Hario VCF-01/02 od Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"

20g kávy + 300g vody

  1. nálev 100g vody po dobu 20 sekund
  2. v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (zkontrolujte, zda je filtrační vrstva rovná, zabraňte vzniku dutin a kráterů)
  3. v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund (dbejte na to, aby při poslední nalévací fázi nezůstaly na stěně filtru žádné kávové zbytky)
  4. konec v 3:00

Teplota vody: doporučujeme 93 - 95 °C

 

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice