Tato káva vám nabídne čistý profil se spoustou ovocnosti. Najdete v ní sladkokyselé tóny borůvkového vína, jehož kyselost je podtržena aromatickými tóny citronové kůry. Tělo je sametové a sladké, plné tónů nugátu.
Tato káva pochází od 2 drobných pěstitelů. Jejich farmy se nacházejí v panamském regionu Boquete. Tito farmáři založili vlastní kávové plantáže teprve nedávno, takže jejich kávovníky jsou ještě velmi mladé a přinášejí jen malé množství úrody. Rodinný podnik Ruizových se zaměřuje na budování a udržování úzkých kontaktů s drobnými pěstiteli kávy, aby mohli lépe poznat jejich kávu a společně s farmáři vyvíjet nové, ještě lepší postupy. Pokračující kontrola kvality těchto malých lotů dává rodině Ruizových možnost najít jedinečné mikroloty, jako je tato vynikající naturální Paché.
Při naturální (suché) metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1 500 - 1 600 m n. m.