Výběrová káva Panama SUMMER z nizozemské pražírny Manhattan Coffee Roasters je charakteristická tóny šťavnatého pomeranče, třtinového cukru a melounu.
Tato příjemná svěží káva od týmu z farmy Finca Santa Teresa potěší chuťové pohárky i těch největších gurmánů. Tým FST se již dlouho angažuje na světovém trhu s kávou vyšší třídy, ale ve skutečnosti prodává především velkoobjemové, ale vysoce kvalitní tradiční odrůdy: Catuai a Caturra. Jejich hlavní šarže jsou mimořádně kvalitní, což je částečně způsobeno úžasným terroirem: bohatou vulkanickou půdou, vysokou nadmořskou výškou, okolními deštnými pralesy a idylickým systémem počasí. Tato káva pochází z jejich proslulého pozemku "Summer", na kterém se pěstuje ve stínu z více než 12 let starých stromů. Tento krásný pozemek orientovaný na východ se rozprostírá v horách a leží v průměrné nadmořské výšce 1475 - 1550 m n. m.
Tato konkrétní šarže se zpracovává anaerobně. Samotné třešně se sklízejí v plné zralosti a přenášejí se do uzavřených nádrží k počáteční fermentaci (bez přístupu kyslíku), kde se nechají po dobu několika hodin. Po celou dobu fermentace se přísně hlídá teplota a hladina pH, aby se zamezilo výskytu nechtěného alkoholu. Následně se připravená zrnka přesunou na vyvýšená lůžka k sušení. Třešně se každých několik hodin otáčejí, aby se rovnoměrně a přesně sušila po dobu 4 až 6 týdnů do dosažení optimální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1475 m n.m.
- Farma: Finca Santa Teresa