Výběrová káva Peru CAIJA z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny sušenek, mléčné čokolády, karamelu, vanilky, medu, kakaových nipsu a švestek.
Oblast Cajamarca v Peru je závislá na mnoha malých farmářích. Proto najdete mnoho farem o rozloze 2 až 3 hektary půdy. Velké farmy jsou vzácné. Na dvoře najdete malé rozvlákňovače a několik po domácku vyrobených sušiček. V některých případech zemědělci pergamen suší sami. U pěstitelů jsou oblíbené vysoce výnosné odrůdy jako Catimor, Catuai a Mundo Novo. Kromě těchto silnějších odrůd najdeme i další, jako je Bourbon, Typica (kterou místní nazývají „národní“) a Caturra. Peru také čelí různým výzvám, které vyžadují velmi jasná a přímá řešení. Vzhledem k tomu, že Peru je ve vysokém segmentu kávového světa relativně nové, stále existují určité výzvy, které s touto otázkou přímo souvisejí. Pěstitelé například suší kávu na betonových terasách a nikoli na vyvýšených postlích.
- Farmář: Drobní zemědělci
- Nadmořská výška: 1.900 m.n.m.
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)