Výběrová káva PERU Chuchi z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny karamelu, mléčné čokolády, žlutých švestek, medu, vanilky a kakaa.
Tato káva je přezdívána Chachapoyas, což je také jméno hlavního města regionu Amazonas. Nedaleko Chachapoyas se nachází místo zvané Kuelap, také známé jako severní Machu Picchu. Káva ovšem pochází z okresů Huabal a Chirinos. Místní farmáři svážejí sklizená zrna do zpracovatelské stanice v Jaenu. Každá jednotlivá várka musí podstoupit velmi podrobnou a přísnou analýzu kvality. V závislosti na jejích výsledcích je farmářům nabídnuta dobrá a spravedlivá cena.
Made by Peru
Finished in Scandinavia
- Farmář: drobní zemědělci
- Oblast: Cajamaraca
- Zpracování: promytá
- Nadmořská výška: 1900 m n.m.
- Odrůda: vícero odrůd
- Aroma: kakao, vanilka, vlašské ořechy
- Acidita: žluté švestky
- Cuppingové scóre: 84
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
20g kávy + 300g vody
1. nálev 100g vody, nalévejte po dobu 20 sekund.
V čase 1:00 nálev dalších 100g vody, nalévejte po dobu 20 sekund.
V čase 2:00 nálev dalších 100g vody, nalévejte po dobu 20 sekund.
Konec filtrace by měl být v čase 3:00.
Úprava hrubosti je čistě na vás. Teplotu vody doporučujeme v rozmezí 93 - 95 °C.