Pro všechno milovníky voňavých a barrelových káv přichází polská pražírna HAYB s novou kávou z Peru. V chuti najdete ananas, colu a na závěr vám tuto příjemnou chuť doplní aroma rumu. Užijte si tento nevšední zážitek i vy s vyhlášenými barrel kávami od této oblíbené pražírny.
V sudech, kde kafíčko odpočívalo, bylo před tím pivo a ne ledajaké, byl to čokoládový Imperial stout s hustou strukturou a vůní. Pivo bylo po zrání stočeno nejprve do sudů po bourbonu Wild Turkey Kentucky a poté do sudů po jamajském rumu, který byl použit právě pro tuto kávu. Káva je značená jako Double Barrel Aged Bourbon & Rum a tím, že kafe zrálo ve dvou typech sudů má ideální chuť i vůni destilátů.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.