Toto je ideální káva pro milovníky čokoládových espress, kteří ale tentokrát chtějí vyzkoušet něco nového a trochu odvážnějšího. Tato káva z malebného hornatého regionu Jaen napražená nizozemskou pražírnou Sprout nabízí nezapomenutelnou kombinaci chutí intenzivní sladké čokolády a krémově karamelového těla vyváženého citronovým dortíkem, který celou chuť doplňuje jemnou kyselinkou. Pokud si z této kávičky uděláte cappuccino, citronový dortík a jeho kyselinka se rozplynou v mořích mléčné čokolády.
Tato výběrová káva pochází od asociace producentů kávy Ande Peruanos, která je neziskovým sociálním podnikem založeným v roce 2020 v Jaénu. Sdružení tvoří kávoví farmáři z kávových rodin, kteří poskytují služby související se zemědělstvím, což umožňuje členům zlepšit jejich ekonomické příjmy i přispět k udržitelnosti životního prostředí jejich kávových oblastí. Ande Peruanos se neustále rozrůstá a nyní čítá přes 260 členů s odhadovanou produkcí více než 15 000 kvintálů kávy v roce 2023. Organizace dosáhla certifikací NOP-USDA, RTPO a UE, a také kódu chování UTZ, což zaručuje organickou a udržitelnou produkci.
Producenti z Ande Peruanos dodržují postupy šetrné k životnímu prostředí, chrání půdu, vodu, flóru a faunu. Při sklizni se zralé kávové třešně pečlivě vybírají a skladují v čistých nádobách. Pulpování se provádí mechanickými odpeckovači a třešně se ukládají do fermentačních nádrží. Fermentace trvá 12 až 24 hodin, v závislosti na nadmořské výšce produkčních pozemků. Po fermentaci se třešně oplachují čistou vodou a suší se na slunci nebo v sušících stanech, čímž se zabráňuje kontaminaci zrn. Tento proces trvá 3 až 6 dní, v závislosti na povětrnostních podmínkách.
- Nadmořská výška: 1.800-1.900 m n. m.