Jemná ale i odvážná a intenzivní - taková je královna odrůd arabiky Geisha, která se skrývá v tomto balíčku od Coffee Collective z Dánska. Díky rozšíření této odrůdy se můžeme setkat s úžasnými kombinacemi jejích přirozených vlastností a jedinečných terroirů, jako je v tomto případě vysokohorské Peru. Tato kávička je vyvážená a elegantní, s typicky florálním aromatem, delikátní ovocností bílých broskví a meruňek s čokoládovým tělem a osvěžující citrusovou kyselinkou.
V horské oblasti Cajamarca v Peru pěstuje Neyver kávu, která spojuje inovaci s tradicí. Díky působivé nadmořské výšce zdejší chladnější teploty zpomalují zrání kávových třešní, což přispívá k větší aromatické komplexitě výsledné kávy. Neyver kterému je pouhých 24 let, dokázal proměnit skromnou farmu svých prarodičů v moderní místo produkce výjimečné kávy. Zavedl precizní postupy fermentace a pečlivé metody sušení, které se odráží na kvalitě výsledných káv.
S promytou (washed) metodou se setkáme u mnoha excelentních káv napříč kontinenty. V rámci této metody byly třešně po sběru mechanicky zbaveny slupky a části dužiny lisem nazývaným depulper. Poté byly uzavřeny do tanku s vodou, kde po dobu 48 hodin fermentovaly, jelikož Neyver si zakládá právě na této prodloužené fermentaci. Dále byla nádrž vyprázdněna, zrna propláchnuta a byla rozmístěna na vyvýšené africké postele, kde schla po dobu 3-6 týdnů do požadovaného cílového obsahu vody v zrnech. Výsledkem promyté metody jsou obecně jemnější čajovější chutě, subtilnější tělo a sofistikované tóny.
- Nadmořská výška: 1.870 m n. m.
- Producent: Neyver