Sladká káva z Peru, která pohladí jako samet! Představte si, že se zakousnete do šťavnaté meruňky, kterou někdo právě polil tekutým medem a posypal hoblinkami čokolády. Přesně tak chutná Peru PACO od Mia Coffee Roastery – sladká, jemná a nádherně sametová káva, která potěší každého milovníka filtrů. Pochází z Jaénu, regionu Cajamarca, a díky naturálnímu zpracování vyniká svou ovocnou svěžestí, sladkostí a plným tělem. Pokud hledáte kávu, která vás zahřeje a zároveň povzbudí svou hravostí, tady ji máte!
V Peru se v minulosti soustředili spíše na objem než na kvalitu, ale dnes se situace mění a region Jaén je toho důkazem. Farmáři tu pěstují kávu v nadmořské výšce 1750–1950 m n. m., sopečné půdy a tropické klima, což vytváří ideální podmínky pro pěstování opravdu lahodné arabiky. Zrna pro Peru PACO se do skladu v Jaénu dostávají od místních farmářů, kde procházejí přísnou kontrolou kvality – žádné nedostatky neprojdou! Tým ochutnává, hodnotí a na základě cuppingového skóre nabídne producentům férovou cenu. Tento systém motivuje farmáře, aby se zaměřili na kvalitu a my si díky tomu můžeme užít špičkovou peruánskou kávu.
Třešničkou na dortu (nebo spíš na kávě?) je suché zpracování (natural), které zvýrazňuje její přirozenou sladkost. Zralé třešně se suší na vyvýšených postelích až 30 dní, aby se v nich koncentrovala sladkost a ovocné tóny. Výsledkem je káva s nádhernou meruňkovou chutí, medovou jemností a čokoládovým zakončením – zkrátka tekutý dezert! Tak co, dáte si šálek?
- Nadmořská výška: 1750 - 1950 m n. m.