Výběrová káva Peru PERMACULTURA ZIPIZU ze slovenské pražírny Goriffe Roastery je charakteristická tóny čokolády, mandlí a cukrové třtiny.
Tato káva byla nakoupena z projektu Permacultura 7 Elements. 7 Elements je nový projekt na podporu místního obyvatelstva sociálními projekty a školeními, které učí jak správně obrábět půdu podle technik permakultury, které jsou účinější a udržitelnější než jakýkoliv jiný "ekologický" přístup. Ten sběr byl vyprodukovaný dvěma farmáři, Miguelem Berastegui a Hectorem Bottega, kteří jsou sousedé. Jejich farmy se nacházejí na malém kopci Zipizu. Oblast má své specifické geologické a půdní vlastnosti a mikroklima.
- Producent: Miguel Berastegui, Hector Bottega
- Oblast: Zipizu
- Zpracování: promyté
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Odrůda: 100% caturra a catimor