Tato káva je jako růžová voda v podobě zrnek - pokud to zní jako vaše vysněné chuťové tóny, tak musíte ochutnat tuto limitku od brněnské pražírny Fiftybeans, kde rozhodně ví, jak na pořádně ovocné kávičky. Hodí se skvěle jak na filtr, tak na espresso a v šálku vám vykouzlí mimo tónů růžového ovoce také šťavnaté mango a papáju a zejména na esku ucítíte také sladkost kakaa.
Presbitero vlastní 3 hektary půdy, na které pěstuje odrůdy Catuai a Colombia. Produkuje zejména naturálně zpracovanou kávu, protože s ní dosahuje mnohem vyšších chuťových kvalit. To je zejména díky vysoké nadmořské výšce, vyladěným odrůdám a mikroklimatu. Region Huabal, kde se Presbiterova farma nachází má velký potenciál pro kvalitní kávu, avšak mnoho producentů má kvůli špatné infrastruktuře omezené možnosti tento potenciál využít. Některé oblasti tohoto regionu mají vlhké klima s červenou "africkou" půdou, jiné jsou suché a horké - i proto jsou kávy z této oblasti v chuti velmi rozmanité a komplexní.
Při zpracování této kávičky dojde nejdříve k sesbírání ideálně zralých kávových třešní, které se následně suší, a to po dobu cca 10 dní. Kafíčko roste v poměrně vysoké nadmořské výšce, takže, aby zůstaly zachovány všechny jeho kvality, sušení zabere více času. Po usušení se kafíčko oloupe, oloupe se také pergamen a proces zpracování je dokončen. Kafíčko se poté už jen těší na svou cestu do pražírny Fiftybeans a k vám domů.
- Farmář: Presbitero Herrera Torres
- Nadmořská výška: 1.600 - 1800 m n. m.