Výběrová káva Peru ROBERTO PERALES PEREZ z české pražírny Pikola je charakteristická tóny bergamotu, vanilky a citrusů.
Roberto Perales Perez vlastní 3 hektarovou farmu ve vesnici El Paraiso. Jeho farma se rozkládá mezi 1950 a 2000 m. n.m. a je porostlá převážně odrůdami Caturra a Catimor. Odrůda Catimor je náchylnější na chladnější počasí, které v těchto vysokých výškách panuje a tak odrůda Caturra stále převyšuje v poměru produkce. Roberto se snaží pěstovat a sbírat kávu sám. Ovšem v sezónní špičce najímá sběrače, aby byla káva sesbíraná ve správném čase a nedošlo k přezrávání třešní. Po sběru nechává Roberto po 36 hodin kávu fermentovat v nádobách než je předělá na sluncem vyhřáté plastové sušící matrace. Sušení obvykle trvá 7 až 10 dní. Huabal je oblastní s nejkvalitnější produkcí výběrové kávy v zemi. Bohužel se díky špatné infrastruktuře potenciál místních farmářů nedokáže dostatečně rozvinout. Celou oblast obklopují hory, které zajišťují velice zvláštní mikroklima. Zatímco v jedné části je vlhko a půda je jako v Africe zbarvená do červena, tak na opačné straně kopce najdete půdu velmi tmavou, suchou a horkou. To vše ovšem přidává kávám z Peru jedinečnou chuť.
- Farmář: Roberto Perales Perez
- Oblast: Huabal
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1950 m.n.m.
- Odrůda: Caturra, Colombia a Casttillo