Výběrová káva Peru SAN FERNANDO z pražírny PROCESS je charakteristická tóny manga, karamelu a švestek.
Jsem opravdu nadšený, že vám mohu předvést toto šťavnaté a chutné naturální Peru ze San Fernando ve spolupráci s Valle Incahuasi. Tato káva mě přitahovala nejen svou chutí, ale hlavně protože ji adoptovali farmáři z oblasti Inkawasi. Inkawasi je archeologické naleziště v oblasti Huancavelica v Peru. Palác Inků je považován za jednu z nejvýznamnějších památek regionu Huancavelica. Inkawasi se nachází v provincii Huaytará.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
Nadmořská výška: 1800 - 2.400 m n.m.