Z peruánských And, v provincii Jauja přichází tato zajímavá káva napražená v pražírně Respekt coffee. Tyto zrnka v sobě nesou esenci místní půdy a tradičních metod pěstování. Na filtru se tak každý den můžete vydat do srdce tamních mlžných hor a dát si plné doušky červených jablek a žlutých blum se sametově karamelovým tělem.
Nádherné údolí známé pro své léčivé klima, je dnes domovem farmy Sergia Julcarimy, pokračovatele generací pěstitelů kávy. Po ukončení školy se Sergio ihned rozhodl věnovat zemědělství a na dvou hektarech, které mu předal jeho otec, založil svou první kávovou plantáž. Vysadil zde pro tento region populární odrůdy Catuai a Caturra. Na tomto malém kousku země se snoubí znalosti předávané z generace na generaci a inovativní zpracovatelské metody mladého Sergia, včetně populární prodloužené fermentace.
Sergio se neomezuje pouze na pěstování kávy, ale spolu se svou rodinou rozšiřuje své podnikání o další plodiny, jako je avokádo, a plánuje zahájit export svých produktů. Jeho sestra Dula pracuje na kontrole kvality u dodavatelů a zároveň se věnuje inovacím ve zpracování kávy. Jednou z nových metod je prodloužená fermentace: káva se nechá fermentovat přes 24 hodin přímo v třešních, poté se loupe a umístí do plastových pytlů, kde fermentuje ve stínu dalších 40 hodin. Nakonec se promyje čistou vodou. Tento pečlivý proces zpracování zaručuje vysokou kvalitu kávy, kterou Sergio a jeho rodina produkují.
- Nadmořská výška: 2.150 m n. m.