Oxfordští Routes Coffee Rousters pro vás upražili kávu z Peru. Ovocné tóny malin a broskví jsou zde doplněny o čokoládu. Káva je světle pražená, hodí se tedy na přípravu filtrované kávy
Provincie San Ignacio se nachází na vrcholu regionu Cajamarca na severu Peru, kde řeka Rio Canchis odděluje zemi od Ekvádoru. Farmy se nacházejí v chráněné přírodní oblasti. Práce s ekologickou metodikou a certifikací je strategickým bodem, protože prostřednictvím těchto norem se podporuje a vytváří kultura ochrany volně žijících zvířat a druhů ohrožených vyhynutím.
Káva se zde běžně fermentuje v dřevěných nádržích postavených z pokácených stromů Romerillo. Je to proto, že při fermentaci kávy vzniká teplo a dřevo lépe rozptyluje teplo, a zajišťuje tak rovnoměrnou teplotu v celé fermentační nádrži, zatímco v případě betonu by se teplo snáze absorbovalo a ukládalo po stranách, což by vytvářelo rozdíly v celé dávce a nesrovnalosti ve výsledném šálku.
U metody zpracování zvané red honey se tyto nádrže používají k odebrání plovoucích zrn ze zralých třešní, přičemž vylisovaná zrna poté procházejí suchou fermentací v silech po dobu 12-18 hodin. Poté se zrna přesunou do síťového zásobníku v polyetylénovém tunelu, kde zůstanou 18 až 24 dní až do vysušení.