Výběrová káva Peru TIMBUYACU ANAEROBIC ze slovenské pražírny Coffeein je charakteristická tóny bobulového ovoce, švestek, citrusů, hořké čokolády a černého čaje.
Manželé Alfonso Tejada a Karim Grandez vlastnili v Limě cestovní agenturu, ale v roce 2010 zdědil Alfonso po své mámě farmu. Jeho matka zdědila tuto farmu také po svých rodičích, takže historie farmy se začala psát již před více než 100 lety. Jméno farmy pochází ještě z roku 1915, kdy se jednoho jarního dne strhl obrovský déšť, který padal takovou silou, že vypadal jako vařící voda. Slovo "Timbo" znamená vařící a "yacu" voda. Alfonso a Karim se po převzetí farmy rozhodli zúročit své obchodní znalosti a kontakty. Rozhodli se dělat nejen výběrovou kávu, ale i pomáhat okolním farmářům s prodejem jejich úrody. Jejich farma Timbuyacu také slouží jako modelový příklad na to, jak se má pěstovat a zpracovat výběrová káva. Dělají pravidelná školení a kurzy, jak pěstovat lepší, zdravější a výnosnější kávovníky a jak správně zpracovávat třešně. Nezůstali jen u naturálního a promytého zpracování. Rozhodli se inovovat a experimentovat i s dalšími metodami. Díky anaerobní fermentaci začaly objevovat nové chutě kávy.
- Farmáři: Alfonso Tejada Iberico & Karim Rosario Araoz Grandez
- Region: Amazonas
- Farma: Timbuyacu
- Odrůda: Catuai
- Zpracování: Anaerobní fermentace - 36 hodin
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.
- Půda: Vulkanická, bohatá na minerály