Peru VITUYA

od Oh My Bean Roastery

Napsat první hodnocení
329 Kč vč. DPH (1,32 Kč / 1g)
Skladem poslední kus
Můžete mít ihned na výdejním místě Praha 8 Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
02.04.2025 (13 dnů)
Pražírna
Oh My Bean Roastery
Země původu
Peru výběrová káva Peru
Region
Vituya
Odrůda
Bourbon, Catuai, Caturra, Typica
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Grapefruit, Mléčná čokoláda, Pečené ovoce
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Plná chuť, příjemně sladká a s dotekem kakaa - taková je Peru Vituya od české pražírny Oh My Bean. V šálku potěší krásně vyváženým profilem, který kombinuje ovocné tóny připomínající červené jablko a sušené švestky, s jemnou, kakaovou dochutí. Espresso je šťavnaté, ale ne kyselé, s kulatým tělem a sametovou texturou, která hladí patro. Skvěle funguje také v cappuccinu - v mléce vystoupí krémová sladkost a kakaová hloubka. Pokud hledáte kávu, která je příjemná na každodenní pití a zároveň zábavná, Vituya je trefa do černého.

Kávové třešně pochází z komunitního lotu, který sdružuje produkci drobných farmářů z okolních horních oblastí. Vituya není jméno jedné konkrétní farmy, ale název lokality, odkud pochází celý blend - pečlivě seskládaný z několika mikrolotů, které sdílejí podobný chuťový profil. V nadmořské výšce kolem 1800 m n.m., ideální pro pomalejší zrání třešní a rozvoj komplexních chutí, tu rostou odrůdy Typica a Bourbon, známé svou sladkosti, elegancí a vyvážeností. Vituya je součástí širšího projektu podporovaného místní kooperací Valle Inca, která pomáhá farmářům se školením, přístupem k lepším technologiím a zajištěním férových cen na mezinárodním trhu. Výběrová káva z této oblasti je výsledkem pečlivé ruční práce a důrazu na kvalitu, který je patrný v každém šálku. 

Zpracování probíhá promytou metodou, která dává vyniknout čistotě a jemnosti chuti. Třešně se nejprve ručně třídí a zbaví slupky pomocí depulperu. Poté fermentují v nádržích 24–48 hodin, během nichž enzymy rozloží zbytky dužiny. Po fermentaci jsou zrna důkladně omyta a následně sušena na vyvýšených afrických postelích po dobu 1 až 2 týdnů. Tento precizní a tradiční přístup k promytému zpracování vytváří šálek s čistým profilem a elegantní strukturou. Výsledkem je espresso, které spojuje řemeslnou práci malých producentů a chuťový zážitek, který vás zaručeně chytne.

Další kávy od Oh My Bean Roastery

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6227 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice