„Název této kávy je na žalobu!“ taková byla slova paní z festivalu kávy v Žilině. Kávu následně ochutnala a hned si jeden balíček koupila na doma. Tahle káva chutná po „peachy“, neboli broskvi. Můžete v ní cítit také pomeranče, mandarinky a čerstvé tropické ovoce. Jediné co vás napadne jakmile ochutnáte tuto ovocnou bombu je: „Mňam! Tahle káva chutná fakt popeachy.“
Intenzivní „popeachy“ chuť a aroma je výsledkem šíleného experimentu. Tuto kávu odrůdy Pink Bourbon vypěstoval Jairo Arcila na farmě Villarazo. Nejprve zrnka pokrytá dužinou vystavil suché anaerobní fermentaci v nádobě, kam přidal broskve a vinné kvasinky. Takto je nechal v nádobě fermentovat pořádně dlouho (72 h), aby se zabavily. V dalším kroku třešně zbavil dužiny a rozmístil je (i s broskvemi) na vyvýšená lůžka, kde se sušily, dokud nedosáhly optimální vlhkosti.
- Region: Armenia, Quindio
- Nadmořská výška: 1 450 - 1 800 m n. m.
V přažírně Coffeein potom přidali anaerobně fermentovanou Etiopku. Tato etiopská káva je produkována společností Daye Bensa ve vesnici Shantawene. Daye Bensa vlastní farmy, mycí stanice, suché mlýny, přičemž více než 2000 jednotlivých farmářů je členy společnosti a společně usilují o produkci sledovatelné a udržitelné kvalitní kávy (programy zalesňování, školení o kvalitě kávy a pěstování). Odměnou za jejich tvrdou práci byl výběr dvou z jejich káv na Cup of Excellence 2020. Kávy Daye Bensa jsou ověřovány jako Organic, CAFE PRACTICE, UTZ a Rain Forest Alliance.
- Region: Sidama
- Nadmořská výška: 1 900 - 2 300 m n. m.