Espresso blend Rosegold představuje rovnováhu mezi sladkým, čokoládovým, nebo karamelovým základem. Očekávat můžete intenzivní sladkost datlového sirupu, příjemnou citronovou a jablečnou aciditu a závěr plný tónů hořké čokolády. Díky komplexní kyselosti zralého ovoce funguje skvěle samotné, ale také v mléčných nápojích.
Rosegold blend vznikl kombinací káv z Guatemaly a Brazílie. První z káv pochází od drobných, domorodých farmářů z vesnice Todos Santos Cochumatan. V této oblasti se většinou pěstují odrůdy Pache a Caturra. Farmy jsou řízené ekologicky a s podporou kooperativy se začali používat přírodní hnojiva a kompost, jinak se přístup k pěstování za posledních 30 let moc nezměnil. Tato kooperativa operuje s celkovou rozlohou 37 hektarů, kde každý člen má v průměru 1-2 hektary. Káva je sbírána, sušena a zpracována každým farmářem zvlášť, tak aby byly všichni farmáři součástí celého procesu. Tato káva má obzvláště ovocný charakter, který je dán prodlouženou fermentací typickou pro tuto oblast. Káva se nejdříve oloupe, promyje a roztřídí. Poté se nechá 3 až 4 dny fermentovat, dokud se nedá dužina snadno sundat a nezbarví se růžovou barvou.
Druhá z káv pochází od farmáře Joao Geraldo Muniz a jedná se o promytou odrůdu Bourbon. Díky specifickému tvaru brazislkých jihovýchodních vysočin, kde se káva pěstuje, nabízejících plno náhorních plošin, říms a stolových hor, si mohla Brazílie dovolit rozvoj mechanizovaného pěstování na velkých plantážích, věc často nemožná pro jiné státy, kde jsou farmy umístěné na strmých úbočích divokých hor, kam se žádná těžká technika nedostane.
Bourbon je, společně s odrůdou Typica, nejvíce kulturně a geneticky významnou odrůdou kávy na světě. Za jeho vznikem stojí Francouzští misionáři, kteří jej dovezli z Jemenu na stejnojmenný ostrov Bourbon (dnešní Réunion), a kteří jej následně rozvezli po celém světě, a také indický poutník Baba Budan, který zrníčka jemenské Arabiky donesl do Indie, odkud jej poté Nizozemská Východoindická společnost introdukovala na Jávu - dávající vzniku nejen Bourbonu, ale hlavně odrůdě Typica. Ačkoliv je Bourbon významnou součástí kávové historie, je docela pravděpodobné, že nebude součástí její budoucnosti — nejen pro jeho vysokou citlivost k rozšířeným onemocněním, ale také citlivosti na zvyšující se teploty a nepravidelnost dešťů, které lze s následujícími lety očekávat.