Parádní ovocná nálož rwandské kávičky z dílny pražírny Diamond´s Roastery. Jste připraveni ochutnat exotickou bombu? Připravte se na Rwandu AKAGERA, která se díky anaerobnímu zpracování může pyšnit výraznými tóny liči, sladkého manga a marakuji, které spojuje medový ocásek. Sladká funky záležitost, kterou si nesmíte nechat ujít.
Rwanda Akagera pochází z oblasti Mukama, která se nachází v severovýchodní části země. Tato oblast se vyznačuje úrodnou půdou, mírným podnebím a relativně nízkými srážkami. Díky těmto podmínkám se na většině farem pěstuje káva nebo čaj. Naprostá většina z nich se nachází na úpatí největší chráněné oblasti ve střední Africe zvané Akagera. Více než 95 % produkce kávy tvoří odrůda Bourbon.
Projekt Akagera založil pan Egide Murindababisha v roce 2016. V současné době spolupracuje s přibližně 1 150 místními farmáři. Jejich malé rodinné farmy mají rozlohu 1-2 hektary. Veškerá káva je před dodáním do zpracovatelské stanice pečlivě ručně sbírána. Kávové třešně pak putují do fermentačních nádob, kde stráví 74 hodin. Poté se kávová zrna suší, během tohoto procesu je důležité pravidelně kontrolovat obsah vlhkosti v zrnech. Jakmile zrna dosáhnou 12 % vlhkosti, musí se uchovávat ve stínu.
- Nadmořská výška: 1900 m n.m.