Představujeme vám naturální Rwandu BUGOYI, kávičku jako dělanou pro milovníky sladkého a ovocného filtru. Prvním douškem překvapí chutí svěžích nektarinek, melounu a smetanovou sladkostí mléčné čokolády. Každým dalším douškem se pak propíjíte k jemným tónům třešní a datlí, zakončené nádechem medu a sušených meruněk. Právě bohatost ovocných tónů dodává této kávě komplexní chuťový profil, a zaručí, že si kávu budete vychutnávat až do poslední kapičky. Pokud se chcete vydat na kávové dobrodružství plné osvěžující ovocné chuti, Rwanda BUGOYI je pro vás tou ideální volbou.
Tato káva pochází z oblasti Rutsiro, přímo na břehu jezera Kivu. Zde se o kávové třešně stará stanice Bugoyi, která ve Rwandě patří mezi významná centra kávové produkce. Od roku 2016 ji spravuje Baho Coffee, která využívá příznivých větrů z jezera k rovnoměrnému a stabilnímu sušení kávových zrn, a díky pečlivému zpracování, specifické půdě a nadmořské výšce získává káva z Bugoyi mimořádnou komplexnost a hloubku chuti. Za značkou Baho Coffee stojí farmář Rusatira Emmanuel, který vede spolupráci s téměř 5 000 drobnými farmáři. Jednou z hlavních misí Baho Coffee je tedy i budování stabilního zázemí, podpora pro rozvoj místní komunity a udržitelná produkce kávových zrn.
Rwanda BUGOYI je naturální káva, její zpracování tedy probíhá suchou metodou. Kávové třešně se tak po pečlivém ručním sběru suší na slunci na vyvýšených postelích, přičemž se pravidelně obracejí pro zajištění rovnoměrného sušení. Tento způsob zpracování umožňuje vyniknout ovocným a květinovým tónům a dokonale vystihuje charakter kávy z Bugoyi.