Výběrová káva Rwanda Buhuri z nizozemské pražírny Good Beans je charakteristická tóny kandovaných pomerančů a peckového ovoce. Káva má úžasnou sladkost.
Buhuri je malá vesnice, ze které pochází tato káva. Rozprostírá se v nadmořské výšce 2000 m n.m., severozápadně od Rwandské vulkanické oblasti, v regiónu Gakenke. V nejvyšších polohách tohoto okresu se nachází promývací stanice, která je provozována převážně ženskou družstevní společností Twongerekawa Coke neboli Coko.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 2.000 m.n.m.
- Farma: Buhuri
- Promývací stanice: Twongerekawa Coke