Valentin Kimenyi, majitel farmy, řekl o kávě ze své farmy toto:„ Káva je víc než jen fazole. Káva je dlouhou dobu pro lidi důvodem, proč trávit čas společně." Ve spolupráci s nizozemskou pražírnou Friedhats vytvořili balíček promyté odrůdy Bourbon. Tato káva představuje čistou chuť kandovaného poháru se spoustou šťavnaté pomerančové kůry.
Mycí stanice Gasharu se nachází v blízkosti pohoří Rwanda Kongo Nil Mountain Chain a je jednou ze dvou mycích stanic od Gasharu Coffee. Pracují s 1650 drobnými farmáři z této oblasti a pěstují nejčastěji kávovou odrůdu Bourbon. Kávu od Gasharu máme již několikátým rokem a neustále nás překvapuje kvalita a komplexnost chutí.
Valentin Kimenyi obhospodařuje Gasharu poté, co převzal farmu v roce 1976 po svém otci. Ten zde zasadil své první kávovníky už v 17 letech. V průběhu let vybudoval Gasharu do dnešní podoby a položil tak skvělý základ pro Valentina. Se dvěma ženami v domě, jeho manželkou a matkou, se kávový podnik stal skutečně rodinným podnikem, navázal další partnerství s pěstiteli kávy, založil nové farmy a díky Mariině pedagogickému zázemí začal podnik podporovat vzdělávání dětí v kávě.
- Nadmořská výška: 1.800 - 2.110 m n. m.
- Producent: Valentin Kimenyi
- Mycí stanice: Gasharu