Výběrová káva Rwanda GASHARU IMPANO ze slovinské pražírny Goat Story je charakteristická tóny tropického ovoce, kokosu a třešní.
Kromě jedinečné chuti je káva Impano důkazem ochoty týmu Gasharu vstoupit na evropský trh s kávou té nejoriginálnější kvality a jejich kultury zavádění "předsevzetí o sklizni kávy", která mají za cíl pokračovat ve zlepšování kvality prostřednictvím inovativních metod zpracování a podpory udržitelných a ekologických postupů.
"V průběhu roku pořádá společnost Gasharu Coffee setkání malých skupin s pěstiteli kávy, aby dohonili životní náladu, diskutovali o problémech v pěstování kávy a poradili se o příležitostech. Ačkoli můj otec Celestin není agronom, vždy mu volali pěstitelé kávy, aby jim poradil v oblasti pěstování a zpracování, protože má zkušenosti se zemědělstvím, Nyní mám jak zkušenosti se zemědělstvím, tak akademické vzdělání agronoma. Kdykoli je to potřeba, poskytuji více vědecky podložené poradenství v oblasti zemědělství a sklizně. Zpracování na mycí stanici provádějí mladí pěstitelé kávy a třídění na stolech o něco starší pěstitelé kávy, hlavně ženy, což jim zajišťuje větší příjem."- Valentin Kimenyi, manažer společnosti Gasharu Coffee
Experimentální káva Impano je výsledkem zvědavosti farem Gasharu zkoumat nové metody fermentace přírodních surovin, aby se dosáhlo těch nejlepších chutí a vůní. Konečná receptura této kávy byla vybrána po sérii pokusů, při nichž se postup pomalu zdokonaloval a nakonec vyústil v komplexní a nadpozemský chuťový profil. Impano přesahuje rámec obyčejného šálku kávy díky záměrně vytvořenému fermentačnímu médiu, které jí dodává silné tělo a jasnou chuť, jež milovníkům hlubokého L poskytuje jedinečný a nezapomenutelný zážitek.
- Nadmořská výška: 1580 - 2100 m n.m.
- Zpracování: Naturalní 100h Anaerobní Fermentace
- Skóre: 88