Pokud hledáte kávu s bohatým tělem a ovocnými tony, tak určitě nesmíte vynechat tuto Rwandu z pražírny SUMO Coffee Roasters. Šálek této kávy totiž v sobě skrývá chuť červeného ovoce, sladká limetka a pomeranč, lipový čaj, bylinky a květinové aroma, což vytváří jedinečnou chuťovou kombinaci pro každého, kdo rád zkouší nové a zajímavé chutě.
Příběh společnosti Gasharu Coffee sahá až do roku 1976, kdy sedmnáctiletý Celestin Rumenerangabo zasadil v Nyamasheke své první kávovníky. Jako farmář a nákupčí třešní rozvinul podnik do dnešní podoby. Rok 1983 byl pro Celestina zlomový. Oženil se s dvaadvacetiletou učitelkou Marií Gorette. S Marií Gorette a jeho matkou v domácnosti se Celestinův kávový podnik stal skutečným rodinným podnikem. Společně navázali další partnerství s pěstiteli kávy a novými farmami. Vzhledem k učitelskému vzdělání Celestinovy manželky začal podnik podporovat také školní docházku dětí z rodin pěstitelů kávy, kteří s rodinou spolupracovali. Nyní mají dvě prací stanice, Gasharu a Muhororo, a mohou přímo vyvážet kávová zrna od téměř 1650 farmářů. Dnes farmu řídí Celestinův brzký syn Valentin Kimenyi.
Po dodání třešní je pracovníci mycí stanice roztřídí a nechají plavat v nádrži, aby se oddělily konzistentní fazole s dobrou hustotou od ostatních. Poté se vloží do další nádrže, kde projdou 60hodinovou anaerobní fermentací, po níž se suší na vyvýšených afrických lůžkách přibližně 25 až 30 dní.
- Nadmořská výška: 1800 - 2110 m n. m.