Rwanda od nezbedných jezevčíků, The Naughty dog vás určitě nesmí minout. Plná kávička, s příjemnou vyšší kyselostí, s chutí vařeného lesního ovoce a dozvukem mléčné čokolády. Nejlépe si tuto kávu vychutnáte na filtru.
Zpracovatelský závod Gitega Hill’s se nachází v Jižní provincii Rwandy na krásném místě v blízkosti Národního Parku Nyungwe Forest. Majitelem závodu je místní rodák Bernard Uwitije. S naturálním zpracováním kávy má bohaté zkušenosti a promyté kávy produkuje až od roku 2015. Oblast s vysokou nadmořskou výškou a vulkanickou půdou má výborné podmínky pro pěstování a zpracování. Ročně se zde zpracuje více než 150 tun kávy a kapacita se dále zvyšuje. Kávu vypěstovali drobní farmáři z okolí a přivezli ji ke zpracování do závodu Gitega.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.
- Zpracovatelský závod: Gitega Hills
- Sklizeň: květen 2022