Připravte se na kávu, která vás okouzlí svou komplexní chutí! Pražírna Beansmith's přichází s ovocnou a květinovou bombou z rwandské stanice Gitoki. S touto jihoafrickou kávou naleznete ve svém šálku svěží ovocné tóny pomela, které jsou harmonicky doplněny jemnou kyselostí a plným tělem bezového květu a čaje earl grey.
Město Gatsibo se nachází ve východní provincii Rwandy. Tato oblast je historicky známá pěstováním banánů a se zavedením pěstování kávy prošla významnou zemědělskou transformací. Banánovníky zde nyní slouží jako stínové stromy při pěstování. Promývací stanice Gitoki, která je nejnovějším přírůstkem společnosti Baho Coffee a je spravována hlavně místní komunitou, se zaměřuje na produkci vysoce kvalitní kávy s důrazem na udržitelné zemědělské postupy.
Zpracování honey u kávy se podle množství dužiny, se kterou se fermentuje, dělí na white honey (nejméně dužiny) yellow honey (málo dužiny), red honey (střední množství) a black honey (nejvíce dužiny). Metoda Black Honey, kterou byla tato zrnka zpracována není v Africe kvůli své náročnosti příliš častá, což dělá z této kávy raritu. Po příjmu a třídění třešní od drobných farmářů z okolí se třešně umístí do loupacích strojů, kde se oddělí vnější slupka. Poté se káva s téměř neporušenou dužinou převeze na sušící lůžka, kde se suší 30-35 dní. Vychutnejte si tuto výjimečnou kávu na filtr s plnou a hutnou chutí a objevte chuťové bohatství, které nabízí africká káva zpracovaná metodou "Honey".
- Zpracovatelská stanice: Gitoki
- Nadmořská výška: 1500-1900 m n. m.