Výběrová káva Rwanda Horizon - LEMONADE z české pražírny Chroast Coffee Roasters je charakteristická tóny levandule a limonády.
Rwanda je země 1000 kopců a je požehnána ideálními podmínkami pro pěstování kávy: vysoká nadmořská výška, pravidelné srážky a bohatá půda. Kávu ze zpracovatelské stanice producenta Davida Rubanzangabo praží od roku 2013 a již druhým rokem je zpracovaná naturálně. David už mnohokrát vyhrál Cup of Excellence. Zpracovatelská stanice, kterou vlastní David Rubanzangabo, byla založena v roce 2011. David je filantrop, kterému záleží na blahu malých zemědělců, kteří dodávají kávu do jeho stanice. Dbá na to, aby dostávali za svou kávu férovou cenu a bonusy za vyšší kvalitu. Takto motivuje farmáře, aby se lépe starali o úrodu. Typická farma v okolí má jen čtvrt hektaru s asi 200 kávovníky.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1.700 - 2.200 m n.m.