Sladké potěšení v podobě výběrovky z pražírny El Gato Coffee Roasters. To je Rwanda Huye Hills Simbi. Kdo by nechtěl ochutnat kávičku, která chutná jako moučník. Kombinace sladkých jahod a aroma čerstvého vanilkového lusku, které vás bude doprovázet v celém šálku.
Tato výběrovka pochází z mycí stanice Simbi, která sídlí v oblasti Huye na jihu Rwandy. Stanici založil Abdul Rudahung. Inspirací mu byla jeho babička a její láska a přístup ke kvalitní kávě. K dnešnímu dni pod stanici spadá přes 1800 kávových plantáží. Všechny z nich spojuje jedna věc. Na všech se pěstuje výhradně odrůda Bourbon, která je specifická pro své komplexní bohaté chutě, často sladkého charakteru. Odůra je typická pro rwandské klima a v Simbi se tak snaží ctít tradici a historii svého terroiru.
Zrnka byla zpracována suchou (naturální) metodou. Co to znamená? Třešně jsou ponechány po sklizni sušení a fermentaci na betonových podlahách, či vyvýšených afrických postelích. Třešně jsou při tom neustále otáčeny a prohrabovány, zakrývány před rosou a deštěm. Po třech až šesti týdnech se třešně přenesou do sil, kde odpočívají. Následně se ručně loupají. Takto zpracovaná zrna bývají komplexní v chuti, díky fermentaci vlastní dužinou i nasládlá. Metoda je zároveň nejšetrnější k životnímu prostředí.
- Nadmořská výška: 1700–2200 m n.m.