Tuto naturálku si zamilujete pro její komplexní sladkost. Těšit se můžete na šálek plný ovoce — zralých třešní. Sladké sušené ovoce - rozinky a marzipán dodávají kávě hloubku a dlouhotrvající závěr.
Rwanda je země 1 000 kopců a je požehnána ideálními podmínkami pro pěstování kávy: vysoká nadmořská výška, pravidelné srážky a bohatá půda. Kávu z mycí stanice producenta Davida Rubanzangabo The Barn praží od roku 2013.
David je klíčovou postavou v rozvoji výběrové kávy ve Rwandě a je držitelem několika ocenění Cup of Excellence. Když se ujal soukromého podniku Huye Mountain, rozdělil pohoří do sedmi zón — každá s jiným chuťovým profilem. David je filantrop, kterému velmi záleží na rodinách, s nimiž spolupracuje. Nabízí farmářům pomoc v produkci vysoce kvalitní kávy, pracuje se sociálními prémiemi a nabízí bonusy za kvalitu.
Huye Mountain má v okrese Huye vlastní třídicí stanice a laboratoř, kde se káva zpracovává a kde probíhá kontrola kvality. Během sklizně se zralé třešně ručně sbírají a dopravují do stanice, kde se třídí, klasifikují a suší. Při naturální metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1700 - 2200 m n.m.
- Producent: David Rubanzangabo