Výběrová káva Rwanda INZOVU ze španělské pražírny Nømad Coffee je charakteristická tóny karamelu, rybízu a červeného jablka.
Zrna Peaberry jsou výsledkem přírodní mutace, kdy uvnitř kávové třešně roste pouze jedno zrno (třešně se obvykle skládají z vnější slupky, slizu a dvou zrn uvnitř). Peaberry mají kulatý tvar a tvoří asi 5 až 10 % sklizně.
Tato směs zrn peaberry je tvořena směsí káv ze západních a jižních oblastí Rwandy, které se obvykle pěstují ve středně vysokých nadmořských výškách. Po obdržení kávy ve formě pergamenu z mnoha mycích stanic jsou šarže pečlivě cuppovány, aby se v průběhu sezóny vybraly ty, které budou součástí směsi Inzovu. Šarže prochází tradičním procesem praní, kdy se káva po uložení do pergamenu namáčí ve vodě a poté se suší na vyvýšených lůžkách po dobu 2 až 3 týdnů.
Arabileu Bourbon vysadili Francouzi uprostřed indického oceánu na ostrově Bourbon (nyní Réunion) okolo roku 1708. Spontánní mutace v nové půdě způsobila, že výsledné rostliny kvetou a plodí produktivněji než jejich předci, díky čemuž se začala snadno šířit po celé Brazílii a dalších částech Střední a Jižní Ameriky, jakož i na africkém kontinentu, konkrétně ve Rwandě. Samotný Bourbon prošel od svého šíření několika mutacemi a variacemi. K subvarietám patří rostliny, jejichž třešně dozrávají červené, žluté nebo oranžové ale i Caturra, El Salvadorian, Pacas a mnoho dalších.
- Nadmořská výška: 1400 - 1600 m n. m.